به گزارش جوان، ماجرای نمایش تبلیغات ماهوارهای از صداوسیما فقط به کرم حلزون محدود نمیشود و کفشهای لاغری، دستگاههای دراز و نشست و بسیاری از کالاهای دیگر مدتی پس از تبلیغات از طریق شبکههای ماهوارهای به این رسانه راه مییابند. چرایی و چگونگی این ماجرا، حکایت از همان پشت پردهها و دستهای پنهانی دارد که خیلی وقتها مسبب اتفاقاتی است که در حوزه بهداشت و سلامت رخ میدهد.
تعهدات صدا و سیما به افراد متقلب!
کرم حلزون و معجزاتی که درباره آن ادعا میشد یکی از کالاهایی است که از وقتی سر و کلهاش به ماهوارهها و سایتهای اینترنتی باز شد، بسیاری از پزشکان و متخصصان پوست درباره کذب بودن ادعاهای مطرح شده درباره آن هشدار دادند. با وجود این به یک باره پای این کرم به صداوسیما هم باز شد و با قیمت فقط ۱۲۹ هزار تومان! و فقط با یک تماس تلفنی میتوانستید «اعتماد به نفس»، «زیبایی» و «جوانی» خود را دوباره به دست آورید! این تبلیغ در کنار تبلیغات دیگری نظیر کفشهای لاغری و دستگاههای دراز و نشستی که آنها هم مورد تأیید پزشکان نیست، بخش قابل توجهی از برنامههای صداوسیما را به خود اختصاص میدهد.
دو روز پیش اما سرانجام معاون امور غذایی و آرایشی بهداشتی سازمان غذا و دارو، تبلیغات این محصول را در صدا و سیما در مورد اثرات کرم حلزون کاذب دانست و گفت: ادعاهای این تبلیغات، اثبات و مستندات لازم برای تولید این محصول و اثرات آن به وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی البرز ارائه نشده است.
محمدرضا فاضلی قصوری را که در نظارت بر تولید این محصول وجود داشته و صدور مجوز بدون بررسی دقیق را پذیرفت و افزود: از طرف سازمان غذا و دارو نامهای هم به سازمان صداوسیما ارسال کردهایم که تبلیغات این محصول فعلاً متوقف شود. دیروز اما در کمال ناباوری دیدیم تبلیغ کرم حلزون همچنان با همان قدرت و کیفیت قبلی از رسانه ملی پخش میشود. مطابق تحقیقات گزارشگر «جوان» ظاهراً سازمان غذا و دارو در تلاش است تا از طریق شورای سیاستگذاری سلامت صدا و سیما این تبلیغات را متوقف کند. اما انگار قرارداد شرکت مذکور تعهداتی را برای صدا وسیما ایجاد کرده که این سازمان نمیتواند از زیر بار آن شانه خالی کند. این در حالی است که حالا با مستندات ارائه شده در تقلبی بودن کرم حلزون، این سازمان تعهدات مهمتری در قبال سلامت مردم دارد.
سازمان غذا و دارو؛ حالا چرا؟!
عبدالرحمانرستمیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این ماجرا در وهله نخست وزارت بهداشت را مقصر میداند و به «جوان »می گوید: تمام کالاهایی که در رسانه ملی تبلیغ میشود باید از نظر سلامت بررسی و سپس مجوز تولید، توزیع و تبلیغ آنها صادر شود. بنا به تأکید این نماینده مجلس حالا و پس از مدتها تبلیغ این محصول خیلی دیر است که بخواهیم بگوییم این کرم دروغی بزرگ بوده که از رسانه ملی به خورد مخاطب داده شده است.
وی مشکل اساسی را در روند جا افتاده در نظام تبلیغاتی میداند و تصریح میکند: چرخه ورود یک کالا به تبلیغات باید ابتدا از وزارت بهداشت عبور کند تا همانند این مورد شاهد تبعات گوناگون بر سلامت و اعتماد جامعه نباشیم.
نمایش یک دروغ بزرگ
این عضو کمیسیون بهداشت میافزاید: مردم به رسانه ملی اعتماد دارند، چنین اتفاقاتی اما این اعتماد را مخدوش میکند. وی همچنین معتقد است صداوسیما باید پخش آگهی این محصول را متوقف میکرد زیرا به زیان مردم است. این عضو کمیسیون بهداشت با اشاره به تبلیغات کالاهای سلامت مانند داروها و مکملها در دیگر رسانهها و سایتهای اینترنتی همچنین وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را مسئول نظارت و پیگیری حفظ سلامتی مردم میداند.
احمد آریایینژاد هم از استیلای اقتصاد بر سایر مسائل در جامعه ما انتقاد کرده و میافزاید: صداوسیما به درآمد فکر میکند و بر این اساس اولویت اصلی کشور که باید سلامت باشد به راحتی زیر پا گذاشته میشود. این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اصل ۵ قانون اساسی تأکید میکند:مطابق این اصل هر فعالیت اقتصادی که مردم را متضرر کند، ممنوع است؛ بنابراین صداوسیما هم باید تبلیغات اینچنینی را از برنامه خود حذف کند.