ابهر آنلاین: دومین قسمت از بررسی عملکرد شورای شهر تقدیم خوانندگان میگردد. در این قسمت آقای اسدی تذکراتی را به شورای جدید شهر ابهر ارائه کردهاند، که درخور توجه از طرف منتخبین شورا است. توضیح اینکه سعی شده است با رعایت امانت، ویرایشهای ضروری در متن صورت پذیرد.
ابهر آنلاین همچنان از عموم مردم علیالخصوص افراد صاحب نظر دعوت مینماید، نظرات و انتقادات خود را در باره عملکرد شورای شهر و انتظارات از شورای جدید را مطرح کنند. باید توجه داشته باشیم مشارکت موضوعی نیست که از طرف کسانی به مردم هدیه شود و یا خود به خود به وجود آید، مشارکت عمومی یک فرهنگ است که به تدریج و بر اساس احساس مسئولیت اجتماعی افراد ایجاد خواهد شد، بنابراین اگر خواهان زندگی بهتر هستیم این وظیفه ماست که تلاش کنیم فرهنگ مشارکت اجتماعی را در جامعه جاری سازیم.
رسانه ابهر آنلاین اعلام مینماید، چنانکه در این نوشته و یا دیگر مطالب درج شده احیاناً به زعم کسانی حقی از کسی ضایع شده و یا نسبتی ناروا به کسی داده شده است، وظیفه خود میدانیم جوابیه و دفاعیه آنها را جهت اطلاع عموم درج نماییم.
شورای اسلامی شهر ابهر: انتظارات و ظرفیتها– بخش دوم
حسن اسدی
من شورای جدید شهر ابهر را به دلیل چند مشخصه موجود در آن میتوانم متفاوت با شوراهای گذشته بدانم اما ترسم از آن است که این موجودیت جدید به خاطر ترسی که از تجربیات شوراهای گذشته دارد دچار نوعی واهمه زمینهای در دست زدن به اعمال تغییرات جدی شود و همین نکته بتواند مانع از موفقیت آن در عرصههای مختلف مسئولیتی که بر عهده گرفته است گردد.
در ابتدا لازم میبینم که به ویژگیهای خاص این شورا که آن را متفاوت تر از شوراهای ادوار گذشته مینماید بپردازم تا مشخص شود که اگر از انتظاری سخن به میان خواهد آمد این انتظار را با توجه به وظایف شورا مطرح مینمایم و یا آن را با درکی که از ظرفیتهای ترکیب شورای جدید بدست آوردهام مطرح میسازم.
ویژگیهای شورای جدید و رسالتهای اعضا
۱- تحصیلات مرتبط
عمده نیروهای موجود در شورای جدید دارای تحصیلات مرتبط با موضوع شهرسازی و معماری میباشند و این امکان فراهم است که دوستان با یک برنامه منسجم و علمی دقیق که در آن تمام کمبودهای مبلمان فعلی شهری و نیازمندی های آن لحاظ شود، به کار سامان دهی و نظارت بر برنامههای شهرداری اقدام کنند، که در صدر این برنامهها انتخاب یک شهردار دارای تحصیلات و ظرفیتهای مدیریتی بالا (مخصوصاً مرتبط با وظایف سازمانی شهرداری) باید مد نظر واقع گردد.
این امکان متصور است که شهردار منتخب و دارای تحصیلات و متخصص مورد تایید مراجع خاص نباشد، در این صورت چه بسا عزیزان به سمت استفاده از نیروهای موجه و بی تخصص در حوزههای مدیریت شهری تمایل نشان دهند. همچنان که همین امروز شایعههایی در خصوص دعوت از فلان فرماندار و یا انتخاب بهمان کس دارای تجربه مدیریتی در حوزههای خاص که عضو شورا است برای تصدی منصب شهرداری دهان به دهان در سطح شهر رایج شده است که اگر این چنین باشد باید عنوان داشت که تهدیدی جدی برای منابع و فرصتها در میان است.
لازم است تمام دارندگان قدرت تحلیل و حلاجی شهر با ورود در این عرصه عنوان بدارند که شهرداری منصبی کاملاً تخصصی است که تنها به دلیل واگذاردن آن به افراد غیر متخصص و البته موجه محض در ادوار گذشته، شوراها نتوانستهاند به وظایف دقیق خود عمل نمایند زیرا که شهردار به دلیل عدم تسلط علمی بر حوزه تحت تولیت خود در تمام دورههای گذشته نتوانست فضایی از تعامل و تولید فکر برای توسعه شهر را فرا روی شورا باز نماید تا شورا با دریافت واقعیتهای داخلی شهرداری و آنچه که در شهر میگذرد برای آنها اقداماتی را به انجام برساند.
دوستان خوب من که عضویت شورای جدید شهر ابهر را با رای مردم بدست آوردهاند و خوشبختانه اکثریت قریب به اتفاق آنها دارای وجاهت و وزانت لازم برای این عنوان هستند میباید بدون وابستگی به مرجعی و بدون حرف شنوی از جایگاهی خاص کلاه خود را قاضی بنمایند و با مطرح ساختن این موضوع که این پرونده و اعتبار تخصص و تحصیلات من است که به ترازوی قضاوت مردم گذاشته خواهد شد به این سوال پاسخ بدهند که آیا دوست ندارند برخلاف ادوار گذشته، شورای چهارم پرونده و کارنامهای را از خود برجای بگذارد که مردم آن را الگویی برای انتخابهای بعدی خود بنمایند، تا با تاسی به آنها در ادوار آینده به کسانی رای بدهند که ادامه دهنده کار اعضاء شورای چهارم باشند؟
برای پاسخ دادن به این سوال باید به دنبال شهرداری باشند که به جای داشتن چهرهای موجه (که همانند حکایتهای قدیمی میشود در هنگام سفر به خاطر درستی در کردار، اموال خود را به او سپرد) دارای ظرفیت علمی بالا در نگاه به اهداف سازمانی، کمبودهای شهر ابهر و نیازمندیهای نسل آینده باشد و گرنه اگر قرار بر این باشد که شهردار را مراجع و محافلی بر شما دیکته بنمایند که از مدیر برداشت موجه بودن از نظر ظاهر و به اصطلاح دست کج نبودن دارند و دیگر هنری در خصوص شناسایی منابع، تلفیق دقیق فرصتها و امکانات، تقسیم درست منابع و سایر ظرفیتهای متعالی مدیریت علمی نداشته باشد چرخه عبثی بر ساختار شهرداری و شورا حاکم خواهد شد که نتیجه مستقیم آن فرصت سوزیهای فراوان و از دست رفتن منابع خواهد بود.
۲- انتقاد به وضعیت گذشته
عمده نیروهای منتخب شورای جدید مدعی نامناسب دانستن شیوههای بکارگرفته شده در شورای گذشته و شهرداری بودهاند و وعده دادهاند که برای بازگرداندن امور به مجرای اصلی خود تمام تلاش خود را بکار خواهند بست، اما بنا به عللی ممکن است این ترس ایجاد شود که با دست گذاشتن روی انحرافات، اختلالی در مسائل عمومی شهرداری ایجاد شود و آنها نتوانند امور نظارتی خود را به درستی به انجام برسانند. باید این دوستان بدانند که شهرداری در حالت فعلی مقروض است و مثلاً از نظر بی توجهی به بدهی شهرداری به بیمه و تأمین اجتماعی که مبلغی معادل چهار میلیارد تومان میشود ماهانه فقط قریب به هشتاد میلیون تومان جریمه پرداخت میشود که برای کنترل این شرایط شهرداری باید به سیستم انقباضی شدیدی در هزینههای جاری خود بازگردد و این ممکن نیست مگر اینکه تمام نیروهایی که با واسطه و بر مبنای اعمال نفوذ به شهرداری و یا ادارات دیگری وارد شدهاند که شهرداری حقوق آنها را میپردازد از کار برکنار شوند و پرداختیهای غیرمعمول به افراد قطع گردد.
دوستان عضو شورای جدید باید متوجه این واقعیت باشند که شهرداری ابهر از نظر بدنه و پرداخت حقوق غیر کارکردی چنان فربه و زمین گیر شده است که راه خلاصی آن تنها با یک جراحی بزرگ امکان پذیر است و در این کار هر چقدر تعلل صورت پذیرد مسلم است که کار شورای جدید برای رتق و فتق امور سخت خواهد شد زیرا آنهایی که سالیان درازی جز شرکاء و طرفهای قراردادهای کلان با شهرداری بودهاند و انبوه سازهایی به شمار میآمدهاند که میتوانستند مجموعههای شانزده واحدی بسازند و پیلوت آن را به واحد مسکونی تبدیل نمایند و بفروشند حتماً ارتباطهایی دارند که با توجه به آنها صغری و کبری خواهند چید که این جراحی به صرفه و صلاح شهرداری نخواهد بود و از این روی مانع از انجام کار خواهند شد اما مسلم است که تا این کار صورت نگیرد امکان تعالی در کار شورا و شهرداری به وجود نخواهد آمد.
۳- پرداختهای ناموجه
بنا بر ادعای برخی از دوستان که عضو جدید شورا میباشند، شهرداری در ادوار گذشته برای سرپوش گذاشتن روی مسائلی که وجود داشته که انتقادهایی را نسبت به خود متمرکز میساخته پرداختهای غیر موجهی به تعدادی از افراد فعال در عرصههای رسانهای نموده است از این روی لازم است که دوستان عضو در شورای جدید بدون هراس از نام مطبوعات در همین ابتدای کار اقدام به بیرون کشیدن پرونده پرداختیهای شهرداری به فعالان در این عرصه بنماید تا بداند که چه کسانی با مستمسک قرار دادن قلم و زهر انتقاد توانسته اند از اموال عمومی شهرداری منتفع گردند.
من خواهشم از دوستی که مرا آدم منفعت طلبی دانسته که درزمان «علایی مقدم» چون پول نمیدادند منتقد بودم و درزمان اعضاء شورای سوم و شهرداری دوستمان «یوسفلی» به منافعی رسیدهام و از این روی نقدی بر عملکرد شورا و شهرداری سوم نداشتهام، مخصوصاً پرونده مرا در شهرداری باز کنند تا با دست یابی به میزان دریافتیهای من از شهرداری، پروندهای را در محاکم صالحه و تحت عنوان ارتشا از نوع رسانهای باز نمایند تا حداقل برای یکبار هم که شده مشخص شود که من چه جور آدمی هستم. دوستان این بهترین فرصت برای تسویه حساب با فعالان رسانهای مخصوصاً افرادی از قماش من است پس درنگ نکنید.
۴- ارائه برنامه
دوستان عضو در شورای جدید شهر در ابهر مناسب آن است که از خودشان نیز یک کارنامه و رزومهای را در اختیار داشته باشند از این رو مناسب است که با درخواست واحدهای مختلف شهرداری برای ارجاع پرونده نوع معاملاتی که اعضاء شورای جدید در شهرداری و در معامله با شهرداری داشتهاند دنبال این نکته باشند که آیا خدای ناکرده برخی از حاضران در شورای چهارم که در کار ساخت و ساز و یا به نوعی مهندسی ساختمان فعال میباشند اساساً کار و فعالیت خود را در چه مقیاسی به انجام میرساندهاند و یا زبانم لال اهل ساخت و باخت در شهرداری بودهاند و راه این کارها را میدانند و اگر میدانند ممکن است که از این راهها چگونه و بدون اطلاع و دور از چشم سایر اعضاء شورا استفاده نمایند تا با بستن این راهها کارنامه شورا و اعتبار تک تک افرادی که با صداقت آمدهاند تا منشاء خدمتی باشند، خدای ناکرده توسط منفعت جویی برخی از افراد زیادهخواه و مدعی زیرسئوال نرود.
به اجمال آنکه شورای جدید وارث مجموعه درهم فرو ریختهای به نام شهرداری ابهر است که هزینههای جاری آن به مراتب بر درآمدهای اختصاصی آن چربش دارد و این موضوع برمی گردد به این نکته که در این مجموعه مدیریت نگاه مقتصدانهای نسبت به تحرکات خود نداشته و با باز بودن راه توصیه، نیروهایی وارد سیستم شدهاند که تنها حقوق و مزایای غیر کارکردی دریافت میدارند و یا اساساً کاری انجام نمیدهند که تعریف سازمانی آن کار باشد و یا مجموعه پرداختهایی دارد که اساساً با اهداف سازمان هم سویی ندارد از این رو دوستان میباید بدون ترس و از دست دادن وقت بدانها بپردازند و با مدیریت و حذف این روند سیستم را به سوی معقول نمودن پرداختهای خود هدایت نمایند.
منبع: وبلاگ ثمر ابهر به آدرس: http://samr.blogfa.com/post-1189.aspx
پایان بخش دوم