پروانه‌های بهره برداری چاه‌های کشاورزی در زنجان اصلاح می‌شود

اکبر باقری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از هفت دشت استان، پنج دشت در وضعیت بحران آبی قرار دارد که مجموع مساحت آنها ۶۵ درصد کل دشت های استان را شامل می شود.

وی ادامه داد: به غیر از دشت‌های طارم و ماهنشان، دشت‌های زنجانرود، سجاس‌رود، ابهر، قیدار و زرین آباد جزو دشت های با وضعیت بحرانی استان است، در برخی دشت ها مثل ابهر سالانه تا ۲ متر افت منابع زیر زمینی را داریم.

وی به اجرای طرح های احیا و تعادل بخشی آب زیرزمینی شامل انسداد چاه های غیرمجاز، نصب کنتور استقرار گروه گشت و بازرسی اصلاح و تعدیل پروانه چاههای کشاورزی اجرا و بهره برداری از طرح‌های تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه در این دشتها اشاره کرد و گفت: علاوه بر موارد یاد شده اقداماتی همچون کنترل و نظارت بر کف شکنی ها، نظارت بر جابه جایی چاه‌ها تمدید پروانه، برخورد با متخلفین از طریق دریافت خسارت وارده به آبخوان، لغو پروانه متخلفین و سایر مراتب لازم نیز به طور مستمر انجام می گیرد.

باقری اظهار کرد: در دشت ابهر، علاوه بر موارد مذکور اصلاح پروانه های بهره برداری چاه‌های آب مجاز کشاورزی بر حسب میزان اراضی شیوه های آبیاری و سند ملی آب و تعدیل آن بر حسب مصوبات پانزدهمین جلسه شورای عالی آب، برنامه ابلاغی وزرات نیرو و شورای حفاظت از منابع آب استان به اتمام رسیده و در دشت زنجان نیز بیش از ۷۰ درصد دارای پیشرفت است.

وی ادامه داد: همچنین در سطح استان به ویژه در دشت زنجان، جایگزینی تأمین آب صنایع و شهرکهای صنعتی از محل پساب و در سایر دشتها نیز به تناسب پساب حاصل از تصفیه فاضلاب جایگزینی تأمین آب صنایع با پساب تصفیه شده در دست اقدام است.

در حال حاضر بیش از ۱۶ هزار حلقه چاه مجاز کشاورزی در سطح استان زنجان وجود دارد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.